marți, martie 30

DRAGOSTEA ce e'?

Un sentiment …o traire….o emotie intensa…e acel ceva ce te face sa visezi…e fericirea. Dragostea, sau iubirea o cautam mereu, este scopul vietii noastre. Ea ne da forta sa mergem mai departe, sa razbim atunci cand simtim ca viata ne-a secatuit de vlaga. E cel mai pretios sentiment dintre toate, cel mai altruist, mai pur si mai cast. Cu totii ne dorim sa gasim acea persoana minunata langa care sa simtim ca traim intens fiecare clipa, ca nimic nu este banal si intamplator.
Dragostea implica daruire totala, o credinta sfanta in ceva …in cineva. Este o sclipire, o ratacire de moment ce ne schimba si ne preface intreaga viata, intreaga fiinta. Este o comuniune trup si suflet liber consimtita care ne inalta, ne face sa fim mai buni, mai frumosi.
Umblam hai-hui prin lume cautand ceva nedeslusit, iar cand il gasim multi dintre noi refuza sa accepte aceasta esenta a vietii atat de intensa, de complexa si complicata , preferand ceva simplu si superficial. Probabil se tem... si teama este inamicul numarul unu al fericirii. Aceasta teama este devoratoare si nu ne lasa sa fim fericiti asa cum ne-a fost predestinat sa fim.
Privim muti de uimire in fata mirajului ei, riscam totul pentru a o avea, sau alteori ii intoarcem spatele nerecunoscatori. Cert este ca trebuie sa luptam pentru ea, sa o cautam, sa ne deschidem sufletul in fata ei, iar atunci cand o gasim sa o pretuim ca pe cel mai frumos dar pe care ni l-a lasat Dumneezeu noua muritorilor.