sâmbătă, noiembrie 20

Exista jumatatea perfecta?


Putem spera la jumatatea perfecta? Se spune ca pentru fiecare dintre noi exista jumatatea perfecta, undeva prin lume, acea persoana speciala care va fi unica pereche potrivita pentru tine, cel mai bun prieten al tau, confidentul tau, partenerul de viata, cel care sa reprezinte totul pentru tine.

Insa, putem crede ca este acest lucru real sau asteptam sa se intample imposibilul? Aceasta cautare a sufletului pereche are o rezolvare concreta in gasirea adevaratei iubiri sau este doar o speranta? Mit sau realitate? Tuturor ne place sa credem ca intr-o buna zi, printul la care visam va sosi si va fi dragoste la prima vedere, si ca vom trai o viata plina de fericire pana la adanci batraneti alaturi de el.

Cum poti sa stii ca l-ai gasit pe El? Daca esti convinsa ca exista un singur partener potrivit pentru tine, s-ar putea sa-ti fie frica sa te apropii de cineva, gandindu-te ca nu este "El" alesul, cel pe care il cauti. Te vei simti ingrijorata de faptul ca inca nu ti-ai gasit jumatatea si ca varsta a inceput sa bata la usa. S-ar putea sa te temi ca "acesta" este undeva prin preajma, insa tu nu ai reusit sa afli cine este inainte de a fi prea tarziu. Daca te vei implica intr-o relatie sentimentala, vei privi obsedant peste umar si te vei intreba daca alegerea pe care ai facut-o este cea buna.

Daca "jumatatea potrivita" este definita ca fiind acea unica individualitate de pe aceasta planeta care poate fi unul si singurul tau partener pe viata, atunci gasirea acestuia va fi ca si cum ti-ai dori sa descoperi acul in carul cu fan. Bineinteles ca acea bijuterie exista acolo undeva, insa s-ar putea sa imbatranesti pana cand vei reusi sa pui mana pe ea sau poate ca acest lucru nici nu se va intampla vreodata.

Mentinerea unor standarde inalte este laudabila atunci cand lasi pe cineva sa intre cu totul in viata si inima ta. Dar daca ridici stacheta la un nivel imposibil de atins, acest lucru va reduce campul de posibilitati la un perimetru foarte mic, si poti sa ramai singura mai mult timp decat ti-ai propus.

Viata este mult prea scurta si prea precisa ca sa o ordonezi in vreun fel, cu atat mai putin in privinta unei relatii de dragoste, pe placul sufletului tau. Vestea cea buna este ca exista destui indivizi pe aceasta planeta care ar face o pereche extraordinara cu tine. Deci sfatul nostru este: sari peste sabloane si mergi inainte cu increderea ca exista destui care asteapta sa-i cunosti.

Sufletul pereche este nascut pentru noi sau poate fi format? In timp ce dragostea la prima vedere contine mai multa fictiune si mai putina realitate, este perfect realist sa gandesti ca tu si iubitul tau veti evolua catre o companie perfecta a sufletelor atunci cand veti incepe sa va cunoasteti mai bine in intimitatea voastra si sa va iubiti din ce in ce mai mult o data cu trecerea timpului. Daca reusiti sa comunicati extraordinar si daca petreceti impreuna cele mai fericite clipe din viata voastra, conditiile sunt extrem de favorabile pentru ca sufletul drag de langa tine sa-ti tina companie multi ani de acum inainte.

Pe de alta parte este adevarat ca nu toti ne gasim jumatatea... Dar nu renunta sa iti cauti jumatatea, nu renunta la iubire, nu renunta la fericirea alaturi de cineva, nu renunta...pentru ca viata e scurta si daca nu incerci tu sa ti-o faci frumoasa si sa lupti pentru ce este al tau nimeni nu va face asta pentru tine.